Zeynep Güngörmez
Bebek Spa ve Masajı Eğitimi Kursiyeri
Gıda Güvenliği, Sağlıklı Yaşamın Temelidir!
Sağlıklı bir yaşam, güvenli gıdalarla başlar. Uluslararası ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardını öğrenerek, hem kendinizi hem de çevrenizdekileri sağlıklı bir geleceğe taşıyabilirsiniz. Bu eğitim, gıda güvenliğini sağlama yolunda size kapsamlı bilgi ve beceriler kazandıracak. Gelişen dünya ile birlikte gıda güvenliği daha da kritik hale geliyor. Şimdi, bu önemli alanda bilgi sahibi olma zamanı!
20:20
Eğitim neleri kapsamaktadır ve eğitim esnasında değinilecek konular hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Eğitimin temel amacı hakkında bilgi verilerek, gıda güvenliği tetkikçilerini, planlama, tetkike hazırlık ve raporlama dahil, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi prensiplerine ve uygulamalarına değinilmektedir.
06:35
Başdenetçilik görevinin genel tanımlaması ve baş denetçilik için sorumlulukların yerine getirilmesinin önemi için genel bilgilendirme yapılmaktadır. Kuruluşun herhangi bir yönetim sistemi denetlerken ilgili yönetim sisteminin kuruluşu iyileştirmesine ve iş hedeflerine ulaşmasında biz nasıl faydalı olabiliriz?
22:31
Yönetim standartları arasında yer alan ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin bölümleri yapısı ve ana alt yapısının gereklilikleri hakkında ayrıntılı bilgiler verilmektedir. GGYS, gıda tüketimlerinin güvenli olmasını sağlamak için bir gıda işletmesindeki gıda güvenliği tehlikelerini kontrol etmeye yönelik çalışmaların gerekliliğinden bahsedilmektedir.
22:13
Standardı anlamak için terimlere hakim olmanın önemi üzerinde durularak terimlerin genel açıklamaları örnekler ile desteklenerek anlatılmaktadır.
09:09
ISO 22000 standardının madde numaralarının açıklamasının yapılması ile birlikte standart yapısına hakim olunması sağlanmaktadır. Standardın yapısının ana prensibini oluşturan PUKO döngüsünün tanımlaması ile ISO 22000 standardı ile bağdaştığı noktalara değinilmektedir.
17:27
Bağlam nedir ve bağlam ile ilgili oluşturulan dokümanları nasıl kontrol ederiz yeterlilikleri nasıl anlaşılır gibi konular bu dersimizde anlatılmaktadır.
08:45
Standardın 5. maddesi, gıda güvenliği performansının sürekli iyileştirilmesi ve gıda güvenliği yönetim sisteminin etkili olarak yürütülmesi hususunda üst yönetimin ve çalışanların rollerinden bahsedilmektedir.
12:48
Kuruluşun bağlamı ve ilgili tarafların beklentileri göz önünde bulundurularak risk ve fırsatlar belirlenmek için gerekli bilgiler aktarılmaktadır.
20:14
GGYS için gereken kaynakları belirlemek ve bu kaynakları sağlamak ile ilgili sorumluluk paylaşımı ile ilgili açıklamalar yapılmaktadır.
03:57
Kuruluş, güvenli ürün gerçekleştirme için ihtiyaç duyulan prosesleri tanımlaması ve bu proseslerin sürekliliğini sağlamak için yapılan planlama hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır.
13:07
Gıda üretiminin tüm aşamaları için, olası gıda güvenliği tehlikeleri tanımlanması ve ÖGP’ler oluşturulması hakkında genel açıklamalar bu dersimizde yer almaktadır.
06:31
Ürünün kontrol altında tutulması için kurulması gereken izleme sistemi hakkında genel bilgiler verilmektedir.
03:58
Acil durumlar tanımlanması ve bunlara ilişkin plan hakkında yapılacakları kapsayan ayrıntılı açıklamalardan bahsedilmektedir.
15:37
Hammaddeden tüketici kullanımına kadar tüm aşamalarda, yapılan tehlike analizi için açıklayıcı bilgiler verilmektedir.
08:22
Tehlike Kontrol Planı hazırlanması, KKN’ler ve OÖGP’ler için kritik limitler belirlenmesi ve periyodik olarak izleme koşulları ile ilgili açıklamalar yapılmaktadır.
06:29
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin sürekliliğini sağlamak için tüm aşamalarda izleme/ölçme noktaları belirlenmesi ve kontrolüne yönelik bilgilere bu dersimizde yer verilmektedir.
03:57
Kurulan sistem yönelik kontrollerin yapılarak doğrulama faaliyetlerinin belirlenmesi sağlanmasının önemi ile ilgili açıklamalar yapılmaktadır.
15:14
Kurulan sisteme yönelik uygunsuzlukların ele alınması ve yönetilmesinin önemi sistemdeki yeri hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır.
06:07
Sistem performansı için gerekli veriler toplanması ardından sistemin performansını belirlemek için yapılan analizlerin açıklamaları bu dersimizde yer almaktadır.
07:04
Bu dersimizde, sistemin iyileştirilmesi için yapılan ölçme faaliyetlerinden olan iç tetkik prosesinin yürütülmesi ve sonuçları hakkında genel bilgilere verilmektedir.
05:53
Sistemin performans sonuçlarının görüşülmesi adına yapılan gerekli toplantıların girdileri ve çıktılarını inceleyerek bilgilendirmeler yapılmaktadır.
18:30
İç tetkik, yönetimin gözden geçirmesi, doğrulama, vb. uygulanan kontroller vasıtasıyla elde edilen veriler baz alınarak, iyileştirme alanları belirlenmesi hakkında açıklamalar bu dersimizde yer almaktadır.
14:55
Bu dersimizde; ISO/IEC 17021-1:2015, ISO 19011 tüm yönetim sistemleri ve ISO 22003 GGYS–Belgelendirme kuruluşları için şartlar hakkında genel bilgilendirmeler yapılmaktadır.
12:15
Prosesler için hedeflerin, girdilerin, çıktıların ve kaynakların tanımlanması, proseslerin izlenmesi, ölçülmesi, analiz edilmesi, değerlendirilmesi ve etkileşimleri bu dersimizde anlatılmaktadır.
11:11
Bu dersimizde; denetimin kapsamı, hedefleri ve kriterleri anlatılmaktadır.
11:58
ISO 19011:2018 standardına göre tetkik prensipleri ve sorumlulukları ayrıntıları bu dersimizde açıklanmaktadır.
15:11
Denetçilerin yönetim sistemleri hakkında bilgi ve becerilerinin edinilmesi ardından değerlendirme prensiplerinin ayrıntılarına bu dersimizde yer verilmektedir.
22:06
Tetkik Programının Yönetilmesi hazırlık aşaması ve yürütülmesinin gereklilikleri hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.
06:57
Kuruluştaki proseslerden ve kontrollerden bağımsız olarak yönetim sisteminde var olan riskler hakkında bilgiler aktarılmaktadır.
27:10
Tetkik edilenin yönetim sistemi dokümantasyonunun denetlenmesine bu dersimizde anlatılmaktadır.
22:17
İkinci aşama denetimine hazır olabilmek adına yapılan birinci aşama denetimlerinin ana konusunun doküman gözden geçirme olarak belirlenmesinin ardından dokümanların kontrol yöntemleri hakkındaki bilgilere bu dersimizde yer verilmektedir.
13:05
Bu dersimizde, yapılan denetiminin ardından rapor hazırlığı ve gereklilikleri hakkında bilgiler ayrıntılı olarak aktarılmaktadır.
15:20
Aşama I denetimi yapılan kuruluşun aşama II denetimine uygun olmasının ardından yapılan planların ve denetçinin bu alandaki sorumlulukları bu dersimizde anlatılmaktadır.
22:05
Denetime yapılan hazırlıklar arasında yer alan soru listesinin hazırlanmasının önemi ve gerekli hazırlık aşamasının yapılmasına yönelik bilgiler aktarılmaktadır.
09:39
II. aşama denetimin genel amacının ve yapılması durumunda yürütme aşamalarının açıklamaları bu dersimizde yapılmaktadır.
29:01
Bu dersimizde; açılış toplantısının yapılmasının gereklilikleri ve yapılması esnasında bahsedilmesi gereken ana konuların anlatılması ve konuların anlatılma nedenleri denetim prosesi içerisinde değerlendirilmektedir.
26:50
Bu dersimizde; açılış toplantısının yapılmasının gereklilikleri ve yapılması esnasında bahsedilmesi gereken ana konuların anlatılması ve konuların anlatılma nedenleri denetim prosesi içerisinde değerlendirilmektedir.
20:28
Bu dersimizde, yapılan denetimlerde karar mekanizmasını direk etkileyen ve denetim sonunun görüşülmesi esnasında belirleyici öneme sahip konuların değerlendirmesi esnasında delile dayalı yaklaşımın öneminden bahsedilmektedir.
36:06
Delile dayalı yaklaşım baz alınarak konuların değerlendirme aşamasının uygun yürütülmesi adına yapılan çalışmalardan olan bilgilerin toplanması ve değerlendirilmesinin nasıl yapılacağı hakkında açıklayıcı bilgiler yer almaktadır.
21:36
Saha denetimlerde denetçilerin uyması gereken kurallar ve sahayı inceleme esnasında dikkat etmesi gereken ana konular ele alınmaktadır.
21:12
Denetimler esnasında yaşanabilecek olumsuz durumlardan olan müşteri kuruluş ile çatışma yaşanması sırasında denetçinin konuya olan yaklaşımı ele alınmaktadır.
20:37
Denetimlerin ara ve son dönemlerinde denetçilerin bilgi paylaşımı yapması adına yapılan ekip toplantılarının önemi ve yapılma yöntemleri aktarılmaktadır.
21:38
Denetim sonuçları arasında yer alan raporlama esnasında müşteri kuruluşa aktarılan denetim bulgu çeşitlerinden gözlem ve iyileştirme fırsatları hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır.
20:48
Denetim sonuçları arasında yer alan raporlama esnasında müşteri kuruluşa aktarılan denetim bulgu çeşitlerinden majör ve minör uygunsuzluklar hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır.
21:24
Bu dersimizde, denetim sonuçlarının gözden geçirilmesi için yapılacak faaliyetler ele alınmaktadır.
20:52
Kapanış toplantısı denetim sonucunda planlama ve gerçekleştirme aşamaları dahil olacak şekilde yapılması ve yürütülmesi hakkında bilgiler aktarılmaktadır.
18:16
Denetim esnasında elde edilen objektif kanıtların yer aldığı ve denetçinin ana sorumlulukları arasında yer alan raporlama faaliyetinin gereklilikleri ve raporlama esnasında yapılması gereken önemli uygulamalar ile ilgili açıklamalar yapılmaktadır.
16:38
Denetimin sonlandırılması ve denetim prosesinin müşteri, kuruluşa sonuç raporu ile iletilmesi ile ilgili bilgiler yer almaktadır.
32:15
Uygunsuzlukların değerlendirilmesi esnasında karar verme yöntemleri ve değerlendirme çeşitleri hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.
22:58
Denetimde bütün bir proses boyunca yapılması gerek iyi uygulamalar ve yapılmaması gereken durumlar hakkında genel bilgiler sunulmaktadır.
22:26
ISO 22000:2018, Madde 8.3-8.4 – İzlenebilirlik ve Acil Durumlar için müşteri kuruluşta denetim esnasında ele alınacak hususlar anlatılmaktadır.
22:27
ISO 22000:2018, Madde 5-Liderlik için müşteri kuruluşta denetim esnasında ele alınacak hususlar anlatılmaktadır.
19:54
ISO 22000:2018, Madde 6-Planlama için müşteri kuruluşta denetim esnasında ele alınacak hususlar anlatılmaktadır.
33:35
ISO 22000:2018, Madde 7-Kaynaklar için müşteri kuruluşta denetim esnasında ele alınacak hususlar anlatılmaktadır.
18:57
ISO 22000:2018, Madde 8.1-8.2 – Operasyonel Planlama ve Ön Gereksinim için müşteri kuruluşta denetim esnasında ele alınacak hususlar anlatılmaktadır.
13:54
ISO 22000:2018, Madde 8.3-8.4 – İzlenebilirlik ve Acil Durumlar için müşteri kuruluşta denetim esnasında ele alınacak hususlar anlatılmaktadır.
32:34
Bu dersimizde; kuruluşun üretimde kullanmış olduğu tüm hammadde malzemeleri ve ürüne temas eden materyaller için tüm yasal ve düzenleyici şartları da kapsayacak şekilde gıda güvenliği gereksinimleri karşılayacak gereklilikler anlatılmaktadır.
23:17
Kuruluşta üretilmek istenen ve üretilen tüm nihai ürünler için yasal ve düzenleyici gereklilikleri de içerecek şekilde gıda güvenliği gereksinimleri karşılayan son ürün tanımları ile ilgili hususlar bu dersimizde ele alınmıştır.
23:41
ISO 22000:2018, Madde 8.5.1.5 kuruluşta oluşturulması standartça zorunlu olan akış şemasının gereklilikleri hakkında bilgi bu dersimizde aktarılmıştır.
16:50
ISO 22000:2018, Madde 8.5.2.1, HACPP çalışmasının temelini oluşturan tehlike analizinin, kuruluştaki gıda güvenliği ekibi tarafından gerekli çalışmalar yapılara gıda güvencesini kontrol altında almaya yönelik gerekli önlem kombinasyonlar bu dersimizde ele alınmıştır.
39:52
ISO 22000:2018, Madde 8.5.2.3-8.5.3; kuruluşların belirlemiş olduğu gıda güvenliği tehlikelerini nasıl değerlendirdiği hakkında bilgiler bu dersimizde aktarılmaktadır.
25:07
ISO 22000:2018, Madde 8.5.4, HACPP planları ve OPRP’lerin ve bunlara yönelik uygulamalar için denetim esnasında ele alınacak hususlar bu dersimizde anlatılmaktadır.
25:13
ISO 22000:2018, Madde 8.5.4, HACPP planları ve OPRP’lerin ve bunlara yönelik uygulamalar için denetim esnasında ele alınacak hususlar bu dersimizde anlatılmaya devam edilmektedir.
24:36
ISO 22000:2018, Madde 8.5.4, HACPP planları ve OPRP’lerin ve bunlara yönelik uygulamalar için denetim esnasında ele alınacak hususlar bu dersimizde anlatılmaya devam edilmektedir.
27:05
ISO 22000:2018, Madde 8.5.4.5, kuruluşta yer alan tehlike kontrol planlarının uygulanması ve sürdürülmesi ile ilgili kanıtların ele alınması bu dersimizde aktarılmıştır.
15:52
Tehlike kontrol planı örneği üzerinde pişirme prosesi incelenerek HACCP planı gereklikleri hakkında geniş bilgiler ve örnekler bu dersimizde ele alınmıştır.
24:24
Tehlike kontrol planı örneği üzerinde ön soğutma prosesi incelenerek HACCP planı gereklikleri hakkında geniş bilgiler örnekler bu dersimizde ele alınmıştır.
18:48
Tehlike kontrol planı örneği üzerinde soğutma prosesi incelenerek HACCP planı gereklikleri hakkında geniş bilgiler ve örnekler bu dersimizde ele alınmıştır.
16:08
Tehlike kontrol planı örneği üzerinde depolama prosesi incelenerek HACCP planı gereklikleri hakkında geniş bilgiler ve örnekler bu dersimizde ele alınmıştır.
24:32
ISO 22000:2018, Madde 8.6, kuruluşta ortaya konan PRP ve tehlike kontrol planlarının güncellenmesi ile ilgili gereklilikler bu dersimizde incelenmiştir.
18:27
ISO 22000:2018, Madde 8.7; kuruluşta kullanılan izleme ve ölçme cihazlarının taşıması gereken gereklilikleri ve bu gerekliliklerin sağlanıp sağlanmadığı gereklilikler bu dersimizde ele alınmıştır.
23:34
ISO 22000:2018, Madde 8.8, PRP’ler ve tehlike kontrol planları için yürütülecek olan doğrulama gereklilikleri bu dersimizde ele alınmıştır.
15:26
ISO 22000:2018, Madde 8.9; CCP’ler ve OPRP’lerde belirlenen kritik limitlerin aşılması veya eylem planlarının karşılanmadığı durumlarda bu süreçten etkilenen ürünlerin kullanımları geri çekilmeleri ve uygun olmayan ürün olarak ayrılması imha edilmeleri ve serbest bırakılmalarını içeren bilgiler bu dersimizde ele alınmıştır.
19:47
ISO 22000:2018, Madde 8.9.2, 8.9.3; CCP’ler ve OPRP’lerde belirlenen kritik limitlerin aşılması veya eylem planlarının karşılanmadığı durumlarda bu süreçten etkilenen ürünlerin kullanımları geri çekilmeleri ve uygun olmayan ürün olarak ayrılması imha edilmeleri ve serbest bırakılmalarını içeren bilgiler bu dersimizde ele alınmıştır.
20:03
ISO 22000:2018, Madde 8.9.4, potansiyel güvenli olmayan ürünler ile ilgili yapılması gereken uygulamaları içeren konular bu dersimizde aktarılmıştır.
23:17
ISO 22000:2018, Madde 9.1; kuruluşun Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi performansını izlemek, ölçmek, analiz etmek ve değerlendirmek için gerekli faaliyetlerin belirlenmesi ve uygulamaya alınması için sorgulanması gereken alanlar bu dersimizde ele alınmıştır.
24:24
ISO 22000:2018, Madde 9.2 PRP’ler; doğrulama kontrolleri ve doğrulama faaliyetlerinin sonuçları, iç denetimler ve dış denetimlerin sonuçları dahil olmak üzere izleme ve ölçümden kaynaklanan uygun veri ve bilgileri analiz edip değerlendirme uygulamaları bu dersimizde aktarılmıştır.
30:24
ISO 22000:2018, Madde 9.3, Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin etkinliğini kontrol etmek için belirli aralıklar ile planlanan yönetim gözden geçirme çalışmasını nasıl yürüttüğünü denetçilerin nasıl ele alması gerektiği bu dersimizde aktarılmıştır.
22:06
ISO 22000:2018, Madde 10, kuruluş içinde uygunsuzlukların ortaya çıkması durumunda bunun nasıl ele alındığı ve uygulamaların nasıl yürütüldüğü bu dersimizde incelenmiştir.
28:15
ISO 22000:2018’deki proses yaklaşımı uygulamasında PUKÖ çevriminin nasıl araç olarak kullanılacağı, risklerin ele alınması ve iyileştirmelerin etkinliği bu dersimizde anlatılmaktadır.
15:26
ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim sisteminin tüm unsurları uygulanırken sadece tehlike kontrol planlarını değil diğer tüm süreçleri de kapsayacak şekilde risk analizinin yapılması gerekliliği bu dersimizde ele alınmıştır.
14:26
Denetimde rapor hazırlanması için gerekli bilgiler ve denetim sonucunun karar mekanizmasının işleyiş şekli gereklilikleri örnekler verilerek vaka çalışması üzerinden bu dersimizde anlatılmaktadır.
11:34
Uzaktan denetim uygulamalarının işleyiş şekli ve uygulanması ile ilgili dikkat edilmesi gereken bilgiler bu dersimizde aktarılmıştır.
36:02
Denetimin gerçekleştirilmesi vaka çalışmaları ile birlikte bu dersimizde anlatılmaktadır.
19:00
Denetimde karşımıza çıkacak uygunsuzluk çeşitleri vaka çalışmaları üzerinden açıklayıcı bilgiler bu dersimizde anlatılmaktadır.
10:44
Denetimde karşımıza çıkacak gözlem örnekleri vaka çalışmaları üzerinden açıklayıcı bilgiler bu dersimizde aktarılmaktadır.
16:41
Dokümantasyon için örnekler vaka çalışması ile detaylı olarak bu dersimizde anlatılmaktadır.
21:41
Açılış toplantısının daha iyi anlaşılması için bu dersimizde senaryolu canlandırması yapılmaktadır.
15:15
Bu dersimizde, üst yönetim görüşmesi dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.
23:17
Bu dersimizde, üretim müdürü görüşmesi dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.
18:10
Bu dersimizde, kalite kontrol görüşmesi dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.
18:21
Bu dersimizde, satın alma sorumlusu görüşmesi dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.
14:18
Uygunsuzlukların doğru anlaşılması için farklı örnek uygulamaları yapılmaktadır. Bu derste düzeltici faaliyet ve uygunsuzluk örnekleri üzerinden incelemeler yer almaktadır.
14:37
Kapanış toplantısının hazırlık aşamalarını anlatan dersimiz ile örnek çalışmalar aktarılmıştır.
15:57
Denetim esnasında yaşanacak uygunsuz durumlarının değerlendirilmesi için denetçi davranışları örnek uygulamalar ile bu dersimizde canlandırılmaktadır.
14:27
Bu dersimizde, denetimlerde rehberlerin ve gözlemcilerin örnek uygulamalar ile aktarılması anlatılmaktadır.
22:34
Bu dersimizde örnek tehlike analizi incelemesi yapılarak dikkat edilmesi gereken noktalar ele alınmıştır.
09:33
Bu dersimizde, kapanış toplantısı öncesinde ele alınması gereken konular örnek uygulamalar olarak anlatılmıştır.
13:42
Bu dersimizde kapanış toplantısı esnasında ele alınması gereken konular örnek uygulamalar olarak anlatılmıştır.
Gıda Güvenliği, Sağlıklı Yaşamın Temelidir!
Sağlıklı bir yaşam, güvenli gıdalarla başlar. Uluslararası ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardını öğrenerek, hem kendinizi hem de çevrenizdekileri sağlıklı bir geleceğe taşıyabilirsiniz. Bu eğitim, gıda güvenliğini sağlama yolunda size kapsamlı bilgi ve beceriler kazandıracak. Gelişen dünya ile birlikte gıda güvenliği daha da kritik hale geliyor. Şimdi, bu önemli alanda bilgi sahibi olma zamanı!
Gıda Mühendisi-Başdenetçi
Sağlıklı bir yaşam, güvenli gıda ile başlar. Gıda güvenliği, insan sağlığını doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biridir ve bu güvenlik, üretici kuruluşların sorumluluğundadır. ISO 22000:2018, gıda güvenliğini sağlamak için gerekli yönetim sistemlerini belirleyen ve kuruluşların gıda güvenliğini etkin bir şekilde denetlemelerini sağlayan bir standarttır. Bu eğitim, gıda güvenliği yönetim sistemi (GGYS) gerekliliklerini öğretir ve kuruluşların gıda ürünlerinin güvenliğini nasıl sağlayacaklarını adım adım anlatır.
ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimi, gıda güvenliğini sağlamakla görevli tüm çalışanlar için kapsamlı bir eğitim programıdır. Bu eğitim, aynı zamanda birinci, ikinci ve üçüncü taraf denetimlerini gerçekleştirecek bireyler için titizlikle hazırlanmış bir hibrit eğitim modelini sunmaktadır. Eğitimde, gıda güvenliği sisteminin kurulumu, uygulanması ve sürekli geliştirilmesi için gerekli tüm bilgileri senaryolarla sunarak katılımcıların konuya hakim olmalarını sağlıyoruz.
Eğitimde ele alınan başlıca konular şunlardır:
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi denetimlerinin planlanması ve raporlanması
Gıda güvenliği yönetim sisteminin etkin şekilde planlanması ve uygulanması
Performans kontrolü, ön gereksinimler ve operasyonel planlama
Liderlik ve gıda güvenliği politikaları
Denetçi sorumlulukları ve ISO 22000'in yararları
Bu eğitim, uluslararası Exemplar Global onaylı sertifika ile son bulacak ve katılımcılara ömür boyu erişim imkanı sunacaktır. Hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için ideal bir fırsat sunan bu program, gıda güvenliği sistemini en iyi şekilde uygulamanıza ve yönetmenize yardımcı olacak!
ISO 22000:2018 Başdenetçi Eğitimi, kursiyerlere gıda güvenliği yönetim sistemini etkin bir şekilde denetleyebilme yetkinliği kazandırmayı hedefler. Eğitim, gıda güvenliği tetkikçilerini; planlama, tetkike hazırlık ve raporlama gibi kritik süreçlerde, ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi'nin prensipleri ve uygulamaları konusunda kapsamlı bir şekilde eğitmektedir.
Gıda sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların, uluslararası düzeyde rekabet edebilmesi ve kaliteli, güvenli gıda üretimi yapabilmesi için ISO 22000:2018 belgesi büyük önem taşır. Bu eğitimle, gıda güvenliği yönetim sistemlerini denetleyebilecek bilgi ve becerileri edinerek, gıda güvenliği başdenetçisi olarak kariyerinize güçlü bir adım atabilirsiniz.
Video dersler, canlı yayınlar, süpervizyon ve senaryolu derslerle desteklenen eğitim, katılımcılara profesyonel bir gıda başdenetçisi olabilmeleri için gerekli olan tüm püf noktaları sunar. Eğitim sonunda, uluslararası geçerliliği olan sertifikaya sahip olabilir, gıda güvenliği alanında yetkinliğinizi kanıtlayabilirsiniz.
Gıda güvenliğinde uzmanlaşmak ve ISO 22000:2018 Başdenetçisi olmak için hemen bu eğitime başlayın!
Güvenli olmayan gıdalar, sağlık üzerinde ciddi tehlikelere yol açabilir ve toplum sağlığını doğrudan etkiler. ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Başdenetçi Eğitimi ile bu tehlikeleri önleyebilir, gıda güvenliği alanında uzmanlaşabilir ve tüm dünyada geçerli olan bir yetkinlik kazanabilirsiniz. Eğitim sayesinde, gıda güvenliği denetimlerinin tüm ayrıntılarını öğrenerek, tüketicilerin refahını sağlamada aktif rol alabilir ve yönetim sistemini etkili bir şekilde denetlemek için gerekli bilgi ve becerileri edinebilirsiniz.
Uluslararası geçerliliği olan ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi doğrultusunda birinci, ikinci ve üçüncü taraf denetimleri yapma yetkinliği kazanacaksınız.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri’nin etkin bir şekilde kurulmasını ve uygulanmasını sağlamak için referans noktanız olmanızı sağlayacak bilgileri edineceksiniz.
Taraf belgelendirme kuruluşları denetçileriyle aynı bakış açısına sahip olmanızı sağlayacak, denetçi bilgi seviyenizi en üst düzeye çıkaracaksınız.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kurulumu ve uygulaması aşamasında gerekli temel ve ileri seviye dokümantasyon bilgilerini edinerek sektörde fark yaratabilirsiniz.
Gıda güvenliği yönetim sisteminin yürütülmesinde görev almak isteyenlere uluslararası bir bakış açısı kazandırılır.
Sertifikasyon ve akreditasyon süreçleri hakkında temel bilgileri öğrenebilir ve Türkiye ile dünyadaki uygulamalar hakkında geniş bir bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kuruluşlarda bir üst statüye geçiş yapma fırsatını yakalar, sektörde iş güvencesi sağlayacak önemli avantajlar elde edersiniz.
ISO 22000:2018 Başdenetçiliği yaparak ek kazanç sağlayabilir, kariyerinizi zirveye taşıyabilirsiniz.
Gıda kalitesi alanında yöneticilik pozisyonlarına ulaşmak için gerekli bilgi ve becerilerle donanmış olacaksınız.
Gıda güvenliği alanında yeni bir meslek edinerek rekabet avantajı elde edebilir, profesyonel hayatınızda fark yaratabilirsiniz.
Eğitim sonunda üniversite onaylı, e-Devlet üzerinden erişilebilen uluslararası sertifikaya sahip olacaksınız.
USS Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri tarafından başdenetçi adayı olarak değerlendirilme fırsatına sahip olabilirsiniz.
Exemplar Global onaylı eğitim programıyla, özgeçmişinizi güçlendirip, profesyonel dünyada fark yaratabilirsiniz.
Gıda güvenliği risk sınıflarına göre sektörde deneyim kazanmış profesyoneller, ISO 22000 Başdenetçiliği için ilk adımı bu eğitimle atabilirler.
Toplum sağlığını ve güvenliğini artırmak isteyen işletme sahipleri, gıda güvenliğini derinlemesine anlamak için bu eğitim programını tercih etmektedir.
Bilginet Akademi 18 yaş ve üzeri katılımcılar için eğitim sunmaktadır.
ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi uygulayan sistem sorumluları ve yöneticiler.
Gıda Mühendisleri, Gıda Teknikerleri, Kimyagerler, Biyologlar, Veterinerler gibi gıda güvenliği alanında uzmanlaşmak isteyen profesyoneller.
Danışmanlar ve Başdenetçilik kariyerine adım atmak isteyen tüm adaylar.
Bu eğitim, gıda güvenliği alanında yetkinlik kazanmak ve kariyerinizi zirveye taşımak isteyen herkes için idealdir!
Eğitim Detayları
Yasal Düzenlemeler:
Eğitimde en güncel bilgiler ve veriler sunulmaktadır.
Sertifika Revizyonu:
Eğitim revizyonu olduğunda sertifikalar güncellenmez; yeni revizyon için tekrar başvuru yapılmalıdır.
Süpervizyon:
1 gün 8 saatlik süpervizyon desteği ile profesyonel geri bildirim.
Canlı Yayın:
4 saatlik interaktif canlı yayın seansları ile katılım sağlanır.
Eğitim Süresi:
Toplamda 123 saatlik eğitim süresi boyunca gerekli bilgiler aktarılır.
Video İçeriği:
31 saat 8 dakikalık video derslerle, istediğiniz zaman tekrar yapabilirsiniz.
Modül Sayısı:
99 modül ile kapsamlı bir eğitim sunulmaktadır.
Eğitmen:
Tülin Ay, alanında deneyimli bir Gıda Mühendisi ve başdenetçidir.
Eğitim Dili:
Eğitim Türkçe olarak verilmektedir.
2010 yılında Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Uygunluk değerlendirme sektörü ile tanışma, belgelendirme sektöründe çalışmaya başlaması ile gerçekleşti. Yönetim sistemi başdenetçilik eğitimlerini ilk aşamada ISO 9001 ve ISO 22000 standartlarına yönelik olarak IRCA onaylı BSI ve SGS gibi kuruluşlarda tamamladı.
İlerleyen zamanlarda başdenetçilik alanında yeni gelişmeler doğrultusunda ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001, Sosyal Sorumluluk ve FSSC 22000, BRC FOOD & BRC Packaging gibi alanlarında başdenetçilik eğitimlerini tamamladı. Önemli standartlarda entegre denetimlerde aktif rol alarak denetçilik hayatını sürdürüyor.
Denetçilik yanında özel sektörde gıda güvenliği yönetim sistem kurulumunda danışmanlık görevlerini yürütmeyi başardı. Hem denetim tarafına hakim olmak hem de danışmanlık bölümünü yürütmek deneyim açısından daha da güçlenmesine neden oldu. Danışmanlığa ek olarak yönetim sistemleri alanında sayısız bilgilendirme ve başdenetçilik eğitimlerini yürüttü. Tülin Ay, sektöre bilgi becerisi yüksek kişiler yetiştirmek için bilgi becerisini aktarmak için elinden geleni yapmaya devam etmektedir.
Belgelendirme sektöründen akreditasyon gerekliliklerine hakim olmakla birlikte halen özel sektörde hizmet veren bir belgelendirme kuruluşunda belgelendirme müdürü olarak görevine devam etmektedir. Bu alanda belgelendirme müdürü olarak yetkin denetim yapılmasına yönelik denetçi yetiştirilmesi çalışmalarını yürütmektedir.