Zeynep Güngörmez
Bebek Spa ve Masajı Eğitimi Kursiyeri
Kendinizi tanıyıp farkındalığınızı ileri seviyeye taşıyarak edineceğiniz profesyonel bilgiler ile danışanlarınızın yaşamlarına dokunarak fayda sağlamak ister misiniz? O halde artık siz de Yaşam Koçluğu Eğitimiyle başkalarının kişisel ve profesyonel gelişimini nasıl etkili bir şekilde destekleyeceğinizi ve teşvik edeceğinizi öğrenebilirsiniz!
30:56
Koçluk Yolculuğu ve Kişilik dersinde; Eğitmenimiz Işılay Artut’un KOÇ’luk Yolculuğu, KOÇ Olma Nedenleri, KOÇ Olmak İçin Gerekli Yetkinlikler, ‘Myles Downey’ Beceri Listesi’, Farkındalık Artırmak Amacı ile Kitap Önerileri konularını içermektedir.
40:02
Koçluk Tanımı ve Etkin Dinleme dersinde; KOÇ’luk Tanımı, Neden KOÇ (Coach) Deniyor? , 360 Derece KOÇ’luk, KOÇ’luğun Diğer Mesleklerden Farkı, KOÇ’luk ve Etik Değerler, Etkin Dinleme ve Etkin Dinleme Teknikleri, Pareto Kuralı ve Etkin Dinlemenin Faydaları konularını içermektedir.
31:04
Güçlü Soru Sormak dersinde; ‘Soru Sorma’nın Önemi, Karar Verme Seviyeleri, Stratejik Soru Sorma ve Bu Tekniklerin Konuk Eğitmen Burak Dalgül ile Uygulama Seans konularını içermektedir.
26:43
Geri Bildirim ve Mutlimedya,Zehir-Panzehir Metodu dersinde; Geri Bildirim’in Nasıl Olması Gerektiği, Sandviç Tekniği, Multimedya Metodu, Zehir-Panzehir Metodu ve Bu Tekniklerin Uygulama-Seans konularını içermektedir.
26:44
Bakış Açısı ve Anlamlandırma Metodu dersinde; Bakış Açısı Metodu Tanımı ve Uygulama Şekli, Anlamlandırma Metodu Tanımı ve Uygulama Şekli ve Bu Tekniklerin Uygulama-Seans konularını içermektedir.
28:12
Çarklar dersinde; Steer Modeli, Hayat Çarkı Tanımı ve Uygulaması, Farkındalık ve Geliştirmek İstenilen Alan Soruları konularını içermektedir.
15:40
S.M.A.R.T. Tekniği dersinde; S.M.A.R.T. Nedir?, S.M.A.R.T’ın Basamakları, Basamakların Tanımı ve Uygulama Şekli konularını içermektedir.
37:22
Grow Modeli – Balık Kılçığı Tekniği dersinde; Grow Tanımı, Grow Basamakları, Grow Basamakların Tanımı, Grow Uygulama Şekli, KOÇ’un Süreçte Kendine Sorabileceği Sorular, Balık Kılçığı Tekniği Tanımı, Balık Kılçığı Tekniği Diyagramı Uygulama Şekli ve KOÇ’luk İçin Balık Kılçığı konularını içermektedir.
21:28
Kişilik Tipleri I dersinde; Kişilik ve Karakter Tanımlamaları, Kişilik ve Karakter Arasındaki Farklar, Kişilik Tanımlası, Kişilik Tipleri ve Tanımlamaları konularını içermektedir.
28:41
Kişilik Tipleri II dersinde; Kişilik Tipleri Bilinen Özellikler, Güçlü Yönler, İş ve Liderlik Özellikleri, Düşünme Şekilleri, Uygun Oldukları İş Türleri, Duygusal İhtiyaçları, Korkuları, Bunalım Zamanları, Strese Tepkileri, Hoşlandığı Tipler, Hoşlanmadığı Tipler, Eş Tercihleri ve İletişimde Kullanılacak Kelimeler konularını içermektedir.
31:15
Beden Dili dersinde; Beden Dili ve Beden Dili Kullanımı Tanımlamaları, Çevrede Olumlu İzlenim Yaratacak Beden Dili Özellikleri, Yakınlık ve Özel Alan İlişkisi, KOÇ’lukta Yakınlık, Açıklık/Kapalılık Kavramı, KOÇ’lukta Açıklık/Kapalılık, Açı Kavramı ve KOÇ’lukta Açı Kavramı konularını içermektedir.
35:34
Algı Yönetimi I dersinde; Algı Yönetimi Tanımlaması, Algı Tanımlaması, Algı Yönetiminin Amacı, Algımızı Etkileyen Faktörler ve Örneklendirmeler konularını içermektedir.
50:05
Algı Yönetimi II dersinde; İmaj Kavramı Tanımlamaları, Dil İllüzyonları, Dil Deneyimi, Manipülasyon Tanımlamaları, Manipülasyon Yöntemleri, İmaj ve İtibar Yönetimi, Kişisel İtibar, Kişisel Marka ve Kişisel İmaj konularını içermektedir.
22:32
Öz Yönetim I dersinde; Öz Yönetim Tanımlamaları, Öz Değer, Öz Saygı, Öz Güven Tanımlamaları, Ego, Öz Motivasyon Tanımlama konularını içermektedir.
36:43
Öz Yönetim II dersinde; 7 Yol Tanımlamaları ve Yöntemleri, Empati Tanımlama, Koşulları ve Empati Yeteneğini Doğru Kullanmanın Yolları konularını içermektedir.
25:39
Öz Yönetim III dersinde; İlişki Yönetimi ve Müzakere, İlişki Yönetimi Becerisi Önemi, İlişki Türleri, İlişki Tanımlama ve Müzakere Tanımlama konularını içermektedir.
31:25
Perspektifi Değiştirmek I dersinde; Perspektif Tanım, İyi Niyet Tuzağı, En ‘Kötü’ Gerçeği Keşfetmek, Nefret ve Geçici Mutluluk konularını içermektedir.
32:27
Perspektifi Değiştirmek II dersinde; Yeniden Çerçevelendirme, Yeni Bir Perspektif, Yaşam Ustası, Problemler, Ekolojik, Amaç Belirleme ve Rahatlık Alanı konularını içermektedir.
19:41
Paradigma ve Değerler dersinde; Paradigma Tanımı, Paradigmanın Girdileri, Paradigmanın Çıktıları, Paradigmada Köklü Değişiklik ve Değerler Tanımı konularını içermektedir.
25:53
Reaktif – Proaktif dersinde; Proaktif Tanımı, Proaktif İnsanlar, Proaktif İnsan Kimdir?, Reaktif Kişilik Tanımı, Dil Kalıpları ve Reaktif – Proaktif İnsan Tepkileri konularını içermektedir.
49:28
Yaratıcılık dersinde; Yaratıcılık Örneklendirmeleri, Bilim Adamlarına Göre Yaratıcı Beyinler, Yaratıcı İnsanın Özellikleri, Yaratıcı Düşünce, 4 Aşama, KOÇ İçin Yaratıcılık, Yaratıcı Sorular ve Seanslarda Yaratıcılık konularını içermektedir.
33:57
KOÇ Olarak Kişisel Marka Olabilmek I dersinde; Kişisel Marka Tanımlama, Kişisel Değerler, İletişim, Kişisel Farkındalık, Kişisel İmaj, Denge, Kendi Hikayenizi Yaratın konularını içermektedir.
38:41
KOÇ Olarak Kişisel Marka Olabilmek II dersinde; Sosyal Medyanın Gücü, Dijital Dünyada Kişisel Marka, Dijital Marka Olabilmek, Bulunmanız Gereken Mecralar, Sosyal Medyanın Faydaları ve Sosyal Medyanın Zararları konularını içermektedir.
48:04
Kültürleri Tanımak dersinde; Geert Hofstede Tanımlamalar ve Araştırmalar, Türkiye Skorları, Rakamlarla Türkiye, Mutlu muyuz?, En Çekici Meslekler, Tanışma, Evlilik, Spor Koçluğunda Dikkat ve Dinamikleri Genişletin konularını içermektedir.
16:53
Mesleki Koçluklar dersinde; KOÇ’luk Türleri, Spor KOÇ’luğu, Antrenör ile KOÇ Arasındaki Farklar, Neden Spor KOÇ’luğu?, Öğrenci KOÇ’luğu, Yönetici KOÇ’luğu, Neden Yönetici KOÇ’luğu?, Girişimci KOÇ’luğu ve Girişimci KOÇ’u Kimdir? Konularını içermektedir.
Kendinizi tanıyıp farkındalığınızı ileri seviyeye taşıyarak edineceğiniz profesyonel bilgiler ile danışanlarınızın yaşamlarına dokunarak fayda sağlamak ister misiniz? O halde artık siz de Yaşam Koçluğu Eğitimiyle başkalarının kişisel ve profesyonel gelişimini nasıl etkili bir şekilde destekleyeceğinizi ve teşvik edeceğinizi öğrenebilirsiniz!
İş Geliştirme Danışmanı ve Profesyonel Yaşam Koçu
Yaşam Koçluğu, bir koçluk sanatıdır. İnsanların kişisel hedefleri belirlemeleri ve elde etmelerine yardımcı olma sürecidir. Kişinin bugünü ve geleceği ile ilgilenir. Kişinin hayal ettiği geleceğe ulaşmaya odaklanır.
Koç, danışan kişinin kendi yaşamı ve problemleri ile ilgili cevaplarının bulunmasına yardımcı olur, onunla aynı yolda beraber yürür ve hedefe ulaşmak için birlikte çalışır. Kendi hayatı ve eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmesi için onu teşvik eder ve cesaretlendirir.
Yaşam Koçu olarak çalışabilme imkanı sağlayan bu eğitim ile kendi işinize sahip olma fırsatı yakalayabilirsiniz. İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde çalışabileceğiniz bu meslek özgürlüğünüzün sınırlarını siz belirlersiniz.
Başarılı iletişim becerileri kazanırsınız. Çevre, yöneticiler, personel ve iş arkadaşlarınızla olan iletişimizi geliştirirsiniz. İş ve özel yaşamınızda hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak teknikler kazanır ve bu yöntemleri hayata geçirerek sürekli gelişim gösterirsiniz.
Yaşam Koçluğu Eğitiminin temel amacı insanları hayata bağlayarak hayatın olumsuz yönlerinden kurtulmalarını sağlamaktır.
Türkiye’de meslek olarak kabul edilmesi ile yaşam koçluğunun gerektirdiği uluslararası yeterlilik ve standartlara uygun olarak hazırlanan Yaşam Koçu Eğitim Programıyla öncelikle kendinizi tanıyacak ve farkındalığınız konusunda kendinizi ileri seviyeye taşıyacaksınız. Kazanacağınız profesyonel bilgiler ile danışanlarınızın yaşamlarına dokunarak fayda sağlayacaksınız.
Yaşam koçu, Psikologların veya Psikiyatrinin uzmanlık alanına giren anormal davranışlarla, psikolojik hastalıklarla ve psikolojik problemlerle ilgilenmez.
Normal davranış sergileyen insanların hayatında nasıl daha başarılı olabileceğiyle ilgilenir. Tedavi edici değil geliştiricidir. Günümüz koşulları hızlı değişimlere ayak uydurmamızı zorunlu kılmaktadır.
• Yaşam Koçluğu Eğitimi, her zaman hayalini kurduğunuz hayatı yaşamanın ilk adımıdır.
• Yaşam Koçluğu Eğitim programıyla hem mesleki hem de bireysel olarak güncel ve profesyonel bilgileri öğrenirsiniz.
• Koçluk merkezi açabilir danışmanlık için gerekli bilgilere ulaşabilir isterseniz mesleki olarak ikinci bir iş olarak yaşam koçluğu yapabilirsiniz.
• Her sektörde koç olarak çalışma imkanı bulabilirsiniz.
• İletişim, eğitim ve öğretim becerilerinizi üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
• Sorun ve problem çözmede yaratıcı yöntemler üretebilirsiniz.
• İnsanlar için vizyon belirleyebilir ve kendilerini tamamen geliştirmenin yollarını gösterebilirsiniz.
• Üniversite onaylı Yaşam Koçu Eğitimiyle, danışanlarınıza netlik kazanmalarına ve yaşamlarına odaklanmalarına, yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve yaşamın zorluklarına çözümler keşfetmelerine yardımcı olacaksınız.
• Eğitim programına katılmak için 18 yaş ve üzeri olmak gerekmektedir.
• Yaşam Koçluğu ile kendini geliştirmek isteyenler
• Kişisel gelişime önem verenler,
• Başka hayatlara yaşam koçluğu ile dokunmak isteyen yetişkinler eğitime katılabilir.
Sertifika Revizyonu Hakkında: Eğitimin yeni revizyonu geldiğinde sertifika güncellemesi yapılmamaktadır. Revizyon için tekrar başvuru gerekir.
Eğitimin Yapılacağı Yer (Süpervizyon): İstanbul Kent Üniversitesi (KÜYEM)
Süpervizyon: 1 Gün (8 Saat)
Canlı Yayın: 12 Saat (12 Canlı Yayın)
Eğitim Saati: 94 Saat
Video Saati: 14 Saat
Eğitmen Adı: Işılay Artut
Eğitim Dili: Türkçe
Modül Sayısı: 25 Modül
1983 İstanbul doğumludur. 2005 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Macaristan Pecs şehrinde bulunan Pecs Üniversitesi ve London Middlesex Üniversitesinin ortak programı olan Yönetim Bilimleri ve Uluslararası Pazarlama bölümünde Yüksek Lisans programını bitirdi.
2009 yılında Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra Türkiye Araştırmacılar Derneği, Reklamcılar Derneği ve Reklam Verenler Derneği bünyesinde Türkiye genelinde yürütülen Sosyo-Ekonomik Statü projesi asistanı olarak araştırmacı kariyerine başladı ve araştırma sektöründe faaliyet gösteren özel firmalarda pazar, pazarlama, sosyal ve siyasi araştırma uzmanlığı görevini yürüttü.
Araştırma kariyeri yan dal olarak devam ettirirken, Boğaziçi Üniversitesi kapsamında yürütülen BU-HAYALET girişimcilik programına katıldı. 2012 yılından beri Girişimcilik deneyimi yanı sıra Girişimcilik Ekosisteminde faaliyet gösteren Uluslararası Girişimciler Organizasyonu Entrepreneurs’ Organization Türkiye’nin genel koordinatörlüğünü yürüttü. Teknoloji ağırlıklı sektörlerde Ortadoğu, Avrupa ve Türkiye pazarında İslami ekonomileri (Helal Market) özelinde iş geliştirme, stratejik ilişkiler, pazarlama ve araştırma alanlarında danışmanlık faaliyetlerine devam etmektedir.
Ayrıca Spor Yönetim ve Pazarlama alanındaki yüksek lisans tezi bulunmakta özellikle Spor İnovasyon alanında (Futbol ağırlıklı olarak) çeşitli projelerde yer almaktadır. Girişimcilik ekosisteminde İTÜ Teknopark bünyesindeki İleri Girişimcilik Merkezi (İTÜ Magnet) Tridi Atölye – İtüMagnetFabTridi proje koordinatörü olarak çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanı sıra girişimcilik stratejileri konularında mentor ve koçluk faaliyetlerine devam etmektedir. Özellikle Koçluk ve Girişimcilik alanında çeşitli eğitimler ve seminerler verirken; mesleki alanda da çeşitli etkinliklerde konuşmacı olarak katılım sağlamaktadır. Triaktif Danışmanlık Şirketinin sahibidir. Kişisel sosyal sorumluluk bilinci kapsamında 2018 Temmuz ayından beri İŞ ANNESİ Derneği’nin Genel Sekreterliği görevini sürdürmektedir.
Eğitimlere ömür boyu erişmek için hemen bugün kaydolun. Mobil veya masaüstünde kendi hızınızda ve özgürce öğrenin.