Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi

Hamdi Dilmenler

İTÜ Metalurji Müh. - Uluslararası Başdenetçi

Hedefinizin zirvesi burada!

Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi ile rakiplerinizin önüne geçin! Kalite yönetim sistemlerinde tam uzmanlık kazanın ve küresel çapta geçerli sertifika ile kendinizi sektörde lider konumuna taşıyın. Bu eğitim, iş dünyasında fark yaratmak isteyenler için bir fırsattan çok, bir zorunluluk! Şimdi harekete geçin, kariyerinizi yeniden şekillendirin ve size sunduğumuz bu eşsiz fırsatla geleceğinizi garanti altına alın. Zaman kaybetmeyin, başarılı bir başdenetçi olmak için ilk adımı atın!

100 video eğitim
Image
Eğitim Tanıtım videosu
Ders Planı
  • Başdenetçilik Nedir ve Eğitimin Amacı

    21:53

    Başdenetçilik; ISO 9001:2015 KYS ve ISO 190011:2018 Denetim Kılavuzu gerekliliklerine uygun olarak üçüncü taraf (belgelendirme) denetimlerini gerçekleştirmeye yetkili kişiler için tanımlanmış bir statüdür. Bu dersimizde; eğitimin amacı olan standartlara göre bilgi ve beceriler anlatılarak eğitim programına giriş yapılmaktadır.

  • Kalite Kavramlarını İncelemek

    21:56

    Kavramların ve tanımların doğru anlaşılması çalışmaların ve faaliyetlerin sağlıklı yürütülmesinde temel bir unsurdur. Bu dersimizde kalite kavramlarını ayrıntıları anlatılmaktadır.

  • Yüksek Seviyeli Yapı ve ISO 9001:2015 KYS Standardına Giriş

    11:16

    Bu dersimizde; yönetim sistemleri arasında entegrasyonu sağlama ve kolaylaştırma amacına yönelik olarak oluşturulan Yüksek Seviyeli Yapı ile birlikte KYS standardına giriş yapılmaktadır.

  • Başdenetçilikte Kalite Yönetim Prensipleri

    10:53

    ISO 9001 standardının temeli teşkil eden yaklaşımlar 7 ana prensipte tanımlanmıştır. Bu dersimizde, bu 7 ana kalite yönetim prensibi anlatılmaktadır.

  • Süreç Yaklaşımı ve PUKÖ Modeline Detaylı Bakış

    12:51

    Süreç yaklaşımı; bir kuruluşun kalite politikası ve stratejik yönüne uygun olarak hedeflere ulaşmak için süreçlerin tanımlanmasını, yönetilmesini, izlenmesini ve birbirleriyle etkileşimini içerir. Süreç yönetimi, birçok alt faaliyetin oluşturduğu süreçleri esas alan bir yönetim yaklaşımıdır. Bu dersimizde; süreç yaklaşımı ve PUKÖ döngüsü anlatılmaktadır.

  • Risk Temelli Düşünme ve Diğer Yönetim Standartlarıyla İlişkileri

    19:02

    Risk temelli düşünme; sürdürülebilir ve etkin bir kalite yönetim sistemini oluşturmak için bir rehber niteliğindedir. ISO 9001:2015 gereklilikleri diğer yönetim sistemleri standartlarına gerekli entegrasyonu sağlamak ve artırmak için ISO tarafından geliştirilen çerçeve niteliği taşır. Bu nedenle dersimizde, risk temelli düşünmeyi ve diğer standartlarla ilişkileri anlatılmaktadır.

  • Kuruluşun Bağlamında İç ve Dış Hususlar I

    31:14

    Bir organizasyon, kendi amaçları ve stratejik yönü ile ilgili olan ve KYS’nin hedeflenen sonuçlarına ulaşma yeteneğini olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen iç ve dış hususları belirlemekle sorumludur. Bu dersimizde kuruluşun bağlamı konusu anlatılmaktadır.

  • Kuruluşun Bağlamında İç ve Dış Hususlar II

    27:24

    KYS’yi etkileyen iç ve dış hususlar somut olarak belirlenmeli ve gözden geçirilmelidir. Bu dersimizde, bağlam ile birlikte ele alınan iç ve dış hususlara örnekler verilmektedir.

  • İlgili Taraflar

    21:34

    ISO 9001:2015 standardı kalite yönetim sistemiyle ilgili tarafların ve bunların kalite yönetim sistemine ilişkin şartlarının belirlenmesini gerekli kılmaktadır. Bu dersimizde, ilgili taraflar ve örnek uygulamalar anlatılmaktadır.

  • Kalite Yönetim Sisteminde Kapsamın Belirlenmesi

    10:27

    Bir organizasyonun kapsamı dokümante edilirken, kapsamda yer alan ürün ve hizmet türleri tanımlanmalı ve bu standardın herhangi bir maddesi, kuruluş tarafından uygulanamaz olarak belirlenirse, bunun gerekçesi açıklanmalıdır. Bu dersimizde kapsam belirleme ve bunula ilgili ayrıntılar yer almaktadır.

  • Başdenetçilikte KYS ve Süreçleri I

    23:24

    Kalite Yönetim Sisteminin yönetimsel yapısı süreçler zincirine göre kurulur. Süreç bazlı bir sistem anlayışını temel alır. Bu dersimizde standarda göre süreç gereklilikleri anlatılmaktadır.

  • Başdenetçilikte KYS ve Süreçleri II

    24:34

    Süreç alt yapısını doğru oluşturmak, sistemin başarıya ulaşmasında önemli bir faktör olarak ortaya çıkmaktadır. Bu dersimizde süreçlere devam ederken, uygulamalı örneklerde anlatılmaktadır.

  • Başdenetçilikte KYS ve Süreçleri III

    56:57

    Süreçlerle ilgili kayıtların ve bilgi birikiminin kuruluşun kurumsal kültürünü oluşturmada önemli bir rolü vardır. Bu dersimizde; süreç örneklerine devam edilirken elde edilen kayıtların muhafazası da anlatılmaktadır.

  • Müşteri Odaklılık ve Liderlik

    10:23

    KSY etkinliğinin arttırılması ve sürekliliğinin sağlanarak performansının yükseltilmesi için liderliğin çeşitli sorumlulukları vardır. Liderlik aynı zamanda kuruluş bünyesinde müşteri odaklı çalışmayı teşvik etmelidir. Bu dersimizde, liderlik ve müşteri odaklılık konusu anlatılmaktadır.

  • Kalite Politikası-Yetki ve Sorumluluklar

    15:25

    Üst yönetim, standart gerekliliklerine uygun olarak bir kalite politikası oluşturmalı, uygulamalı ve sürdürmeli ve ilgili görevler için yetki ve sorumlulukların tanımlanmasını sağlamalıdır. Bu derste kalite politikası gereklilikleriyle yetki ve sorumluluklar konusu ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.

  • Risk ve Fırsatlara Yönelik Faaliyetler

    18:28

    Organizasyonlar standart gereklilikleri kapsamında; kalite yönetim sistemini planlarken, risk ve fırsatların tanımlanmasını dikkate almakla sorumludur. Bu dersimizde, risk ve fırsatları belirlemeye yönelik faaliyetler ile kalite hedeflerinin planlanması anlatılmaktadır.

  • Değişikliklerin Planlanması

    29:40

    Kalite Yönetim Sisteminde değişiklik ihtiyacı ortaya çıktığında birtakım unsurlar değerlendirilmeli ve gerekli değişiklik planlaması yapılmalıdır. Bu dersimizde; kaynaklar ve izlenmesi, kişiler, altyapı ve son olarak prosesler için ortam konuları anlatılmaktadır.

  • Ölçüm İzlenebilirliğinde Kalibrasyon

    16:29

    KYS gerekliliklerine göre ölçüm izlenebilirliği için ölçüm ekipmanı ilgili standartlara göre kalibre edilmeli veya doğrulanmalıdır. Bu dersimizde, ölçüm izlenebilirliği ve kalibrasyon anlatılmaktadır.

  • Ölçüm İzlenebilirliğinde Kurumsal Bilgi

    23:22

    Organizasyondaki süreçleri yürütmek ve ürün ve hizmetlerin uygunluğunu sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan bilgiler belirlenmelidir. Bu dersimizde; süreçler, ürün ve hizmetlerin uygunluğunu sağlamak için kurumsal bilginin detayları anlatılmaktadır.

  • Yeterlilik-Farkındalık ve İletişim

    43:17

    Bir kuruluşta çalışan kişi veya kişilerin kalite yönetim sisteminin performansını ve etkinliğini etkileyen gerekli yetkinlikleri belirlenmelidir. Bu dersimizde yeterlilik, farkındalık ve iletişim konuları anlatılmaktadır.

  • Dokümante Edilmiş Bilgi ve KYS Doküman Örnekleri I

    27:06

    Bir kalite yönetim sistemi için belgelenmiş bilgilerin boyutu, kuruluşun büyüklüğü, faaliyetlerin, süreçlerin, ürünlerin ve hizmetlerin türü gibi nedenlerden dolayı bir kuruluştan diğerine değişebilir. Bu dersimizde, dokümante edilmiş bilgi ve çeşitli doküman örnekleri anlatılmaktadır.

  • Dokümante Edilmiş Bilgi ve KYS Doküman Örnekleri II

    22:18

    Bu dersimizde, dokümante edilmiş bilgi ve farklı doküman örneklerine devam edilmektedir.

  • Dokümante Edilmiş Bilgi ve KYS Doküman Örnekleri III

    37:17

    Bu dersimizde, dokümante edilmiş bilgi ve farklı doküman örneklerine devam edilmektedir.

  • Dokümante Edilmiş Bilgi ve KYS Doküman Örnekleri IV

    15:07

    Bu dersimizde, dokümante edilmiş bilgi ve farklı doküman örneklerine devam edilmektedir.

  • Dokümante Edilmiş Bilgi ve KYS Doküman Örnekleri V

    37:19

    Bu dersimizde, dokümante edilmiş bilgi ve farklı doküman örneklerine devam edilmektedir.

  • Destek Doküman Örnekleri Oluşturma ve Güncelleme

    12:52

    Standart dokümanların yanında farklı format veya özelliklere sahip olan ve sistemi destekleyen dokümanlar mevcuttur. Bu dersimizde, destek dokümanları için yapılması gerekenler detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.

  • Ürün-Hizmet Şartları ve Müşteri ile İletişim

    05:24

    Müşteriye sunulacak ürün ve hizmetler için ihtiyaçlar belirlenmeli, ürün ve hizmetle ilgili bilgilerin sağlanması başta olmak üzere müşteri ile pek çok konuda gerekli iletişim kurulmalıdır. Bu dersimizde, ürün-hizmet şartları, müşteri ile iletişim ve tasarım konuları anlatılmaktadır.

  • Onaylı Tedarikçi Listeleri ve Kontrol

    10:06

    Standart gereklilikleri kapsamında; Organizasyonlar, dışarıdan tedarik edilen proses, ürün ve hizmetlerin şartlara uygun olmasını güvence altına almalıdır. Bu dersimizde satın alma, giriş kontrol ve tedarikçi değerlendirmeleri anlatılmaktadır.

  • Üretim Hizmet Sunumu ve Tanımlama-İzlenebilirlik

    25:01

    Organizasyonlar, üretim ve hizmet sunumunu kontrollü koşullar altında gerçekleştirmelidir. Ayrıca gerektiğinde ürün ve hizmetlerin uygunluğunu sağlamak için tanımlamalar yapılmalı, izlenebilirlik sağlanmalıdır. Bu dersimizde; üretim-hizmet sunumu, tanımlama ve izlenebilirlik konularının detayları anlatılmaktadır.

  • Uygunsuzluk Önlemleri ve Performans Değerlendirmeleri

    18:52

    Uygunsuzluk bir gerekliliğin yerine getirilmemesidir. Kuruluşlar; uygunsuzluğun niteliğine dayalı olarak uygun önlemleri almalıdır. Bu dersimizde uygunsuzluk ve buna karşı yapılması gereken faaliyetler anlatılmaktadır.

  • Müşteri Memnuniyeti ve Müşteri Algısının İzlenmesi

    28:21

    Organizasyonlar, müşterinin ihtiyaçlarının ve beklentilerinin ne ölçüde karşılandığı konusundaki algısını izlemeli, bu bilgilerin elde edilmesi, izlenmesi ve gözden geçirilmesi için yöntemler belirlemelidir. Bu dersimizde, müşteri memnuniyeti ve müşteri algısının izlenmesi yöntemleri anlatılmaktadır.

  • İç Denetimlerin Planlanması ve Gerçekleştirilmesi

    37:18

    Kuruluş, kalite yönetim sisteminin durumunu belirlemek için belirli periyotlarda iç tetkikler yapmalıdır. Bunun için denetim programı planlamalı, uygulamalı ve sürdürmelidir. Bu dersimizde, standart gereği olan iç tetkikler anlatılmaktadır.

  • Yönetimin Gözden Geçirmesi Nedir

    32:30

    Üst yönetim, kuruluşun KYS’ye uygunluğunun devam etmesini ve kuruluşun stratejik yönü ile uyumlu olmasını sağlamak için sistemi planlı aralıklarla gözden geçirmelidir. Bu dersimizde, YYG konusunun ayrıntıları anlatılmaktadır.

  • YGG Girdileri ve Çıktıları Nelerdir

    17:41

    YGG toplantısının planlı olarak gerçekleştirilmesi için girdi ve çıktıların tanımlanması gerekir. Bu dersimizde, YGG toplantısının girdileri ve çıktıları anlatılmaktadır.

  • İyileştirme-Düzeltici Faaliyetler ve Uygunsuzluk

    34:29

    Organizasyon, iyileştirme fırsatlarını belirlemeli ve seçmeli müşteri memnuniyetini artırmak için gerekli eylemleri uygulamalıdır. Bu dersimizde, iyileştirme faaliyetleri ile düzeltici faaliyet çalışmaları anlatılmaktadır.

  • Sürekli İyileştirme Anlayışı

    14:34

    Kuruluş, kalite yönetim sisteminin uygunluğunu, yeterliliğini ve etkinliğini sürekli olarak iyileştirmek için çalışmalar yapmalıdır. Sürekli iyileştirme kapsamında analiz sonuçlarını, yönetimin gözden geçirmesinin çıktılarını değerlendirmelidir. Bu dersimizde sürekli iyileştirme yaklaşımının detayları anlatılmaktadır.

  • Yapı ve Terminoloji

    12:39

    ISO 9001:2015 Standardının madde yapısı ve bazı isimlendirmeleri, önceki baskıya kıyasla diğer yönetim sistemi standartlarıyla uyumluluğu geliştirmek için değiştirilmiştir. Bu dersimizde, yapı ve terminoloji ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

  • Ürünler-Hizmetler ve Risk Temelli Düşünme

    10:16

    Önceki versiyonda tüm çıktılar için “ürün” terimi kullanılırken, yeni versiyonda” "ürünler ve hizmetler" terimi kullanılmaktadır. Bu dersimizde terminoloji kapsamındaki ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentileri ile risk temelli yaklaşım konusunda açıklayıcı bilgiler yer almaktadır.

  • Uygulanabilirlik ve Dokümante Edilmiş Bilgi

    16:39

    Bu standart, kuruluşun kalite yönetim sistemi şartlarının uygulanabilirliği ile ilgili "hariç tutmalara" herhangi bir atıfta bulunmamaktadır. Bu dersimizde, terminoloji konularında geçen uygulanabilirlik ve dokümante edilmiş bilgi kavramı anlatılmaktadır.

  • Ek B Açıklamaları I

    05:03

    ISO/TC 176 tarafından, standardın Ek B kısmında açıklanan standartlar, bu standardı uygulayan kuruluşlara destekleyici bilgi sağlamak için geliştirilmiştir. Bu dersimizde, bu konu ile ilgili ayrıntılar anlatılmıştır.

  • Ek B Açıklamaları II

    13:42

    ISO 10002, 10003, 10004, 10005 gibi kılavuz bilgiler bu dersimizde anlatılmaktadır.

  • ISO 9001:2015 Konu Tekrarı

    05:39

    Bu dersimizde, ISO 9001:2015 KYS ile ilgili açıklayıcı özet bilgiler yer almaktadır.

  • Yenilikler Terimler

    19:28

    ISO 19011:2018 kılavuz bilgileri, önceki versiyona göre, birtakım değişiklikleri beraberinde getirmiştir. Bu dersimizde, yeni versiyonla gelen yeniliklere, terimlere ve prensiplere yer verilmektedir.

  • Denetim Prensipleri

    15:10

    ISO 19011 standardına göre; denetim esnasında uyulması gereken birtakım ilkeler ve kurallar vardır. Bu dersimizde, denetim ilkeleri ve kuralları anlatılmaktadır.

  • Denetim Prensipleri Risk Değerlendirme

    11:19

    Denetim ile ilgili temel prensipler, denetimlerin yol haritasıdır. Bu dersimizde, temel prensiplerin devamı ve denetimde risk yönetimi anlatılmaktadır.

  • Risk Yönetimi

    10:49

    Risk yönetiminin doğru yönde olması kuruluşa birçok fırsat sunabilir. Bu dersimizde, denetimde risk yönetimi anlatılmaktadır.

  • Denetim Türleri

    15:34

    Denetimler, uygulayan açısından bazı türlere ayrılır. Bu dersimizde, denetim türleri ve özellikleri anlatılmaktadır.

  • Denetim Programı

    21:37

    Bir denetimin sağlıklı olarak yürütülebilmesi için etkin bir denetim programının hazırlanması gerekir. Bu dersimizde, denetim programının özellikleri anlatılmaktadır.

  • Riskler Fırsatlar

    25:46

    Risklerin ve fırsatların etkin olarak değerlendirilmesi bir denetimin başarısı için şarttır. Bu dersimizde, risk ve fırsatların değerlendirilmesi anlatılmaktadır.

  • Yetkinlikler Program Kapsamı

    20:09

    Bu dersimizde, denetim programının yönetimi konularına devam edilmektedir.

  • Denetim Yöntemleri ve Ekibin seçilmesi

    11:53

    Denetim planlamaları kapsamında, denetim yönteminin ve ekibinin seçilmesi önemli bir faaliyet aşamasıdır. Bu dersimizde, denetim yöntemleri ve denetim ekibinin seçilmesi anlatılmaktadır.

  • Denetim Programı Sonuçları

    13:26

    Denetim planlamaları kapsamında, denetim yönteminin ve ekibinin seçilmesi önemli bir faaliyet aşamasıdır. Bu dersimizde; programının sonuçları, kayıtlar ve izlenmesi gerekenler anlatılmaktadır.

  • Denetimin Başlatılması

    14:50

    Denetimlerin doğru olarak uygulanması, önceden yapılan planlı çalışmaların sonucuna bağlıdır. Bu derste denetimlerin uygulanması ile ilgili bilgiler anlatılmaktadır.

  • Denetim Faaliyetleri

    10:08

    Denetimlerin doğru olarak uygulanması, önceden yapılan planlı çalışmaların sonucuna bağlıdır. Bu dersimizde, denetimlerin faaliyetleri ile ilgili bilgiler anlatılmaktadır.

  • Denetimin Planlanması

    07:08

    Denetimler için özgün bir planlama çalışması yapılmalıdır. Bu dersimizde denetimin planlanması ile ilgili bilgiler anlatılmaktadır.

  • Planlama İş Bölümü

    09:30

    Denetimler için özgün bir planlama çalışması yapılmalıdır. Bu dersimizde, denetimin planlanması ve iş bölümü ile ilgili bilgiler anlatılmaktadır.

  • Soru Listeleri

    15:37

    Denetimlerde iş akışını kolaylaştıran ve denetçiye kılavuzluk görevi yapan soru listeleri kriterlere uygun olarak hazırlanmalıdır. Bu dersimizde, soru listeleri anlatılmaktadır.

  • Rehber ve Gözlemciler

    08:07

    Rehberler ve gözlemciler denetim akışının daha sağlıklı olmasına katkı verebilirler. Bu dersimizde, rehberlerin ve gözlemcilerin görevleri ve sorumlulukları anlatılmaktadır.

  • Açılış Toplantısı

    24:34

    Denetim sırasında açılış toplantısında neler yapılması gerektiği bu dersimizde anlatılmaktadır.

  • İletişim ve Bilgi Toplama

    14:02

    Denetim yönetiminde etkili iletişim kurulması, bilgi toplama konusunda önemli avantaj sağlar. Bu dersimizde, denetimde iletişimin önemi ve bilgi toplama faaliyetleri anlatılmaktadır.

  • Bilgi Toplama Doğrulama

    11:34

    Denetim yönetiminde etkili iletişim kurulması, bilgi toplama konusunda önemli avantaj sağlar. Bu dersimizde, denetimde iletişimin önemi ve bilgi toplama faaliyetleri anlatılmaktadır.

  • Denetimde Örnekleme

    22:01

    Denetimlerde tüm yazılı bilgilerin tek tek incelenmesi hem zaman açısından hem de pratikte mümkün değildir. O nedenle örnekleme yolu ile denetim yapılır. Bu dersimizde, örnekleme konusu anlatılmaktadır.

  • Bilgi Toplama Ziyaretler

    10:37

    Denetimde bilgi toplama ve ziyaretler bu dersimizde anlatılmaktadır.

  • Bilgi Toplama Görüşmeler

    19:46

    Denetimde bilgi toplama konusunu ele alınmıştı. Bu dersimizde de bilgi toplama konusunun devamı anlatılmaktadır.

  • Sanal Denetim

    06:48

    Denetim yöntemleri kapsamında bazen, şartlar gereği sanal denetim yapılabilir. Bu dersimizde, sanal denetim konusu anlatılmaktadır.

  • Sanal Denetimde Yetkinlik

    09:13

    Denetim yöntemleri kapsamında bazen, şartlar gereği sanal denetim yapılabilir. Bu dersimizde, sanal denetim konusu anlatılmaktadır.

  • Bulgular Uygunsuzluklar

    13:15

    Bu dersimizde, denetimde boyunca çok önemli bir husus olan bulgular ve uygunsuzlukların detayları anlatılmaktadır.

  • Uygunsuzluk Örnekleri-1

    18:57

    Uygunsuzlukların objektif olarak belirlenmesi, birinci derecede önemlidir. Bu dersimizde, uygunsuzluklar ile ilgili örnekler ve bunlara istinaden yapılan düzeltici faaliyet örnekleri yer almaktadır.

  • Uygunsuzluk Örnekleri-2

    14:41

    Bu dersimizde, uygunsuzluklar ile ilgili örnekler ve bunlara istinaden yapılan düzeltici faaliyet örnekleri yer almaktadır.

  • Düzeltici Faaliyet Çalışmalarına Örnekler

    35:41

    Uygunsuzlukların doğru anlaşılması açısından farklı örnek uygulamaları yapılmalıdır. Bu derste uygunsuzluklar ve düzeltici faaliyet örneklerine devam edilmektedir.

  • Gözlem Örnekleri

    16:30

    Gözlem; denetimlerde belirlenen iyileştirmeye açık olan izlenimlerdir. Gözlemler dikkate alınmadığında bir sonraki denetimde uygunsuzluğa dönüşebilir. Bu dersimizde, gözlem örneklerini inceliyoruz.

  • Kapanış Toplantısına Hazırlık

    04:25

    Denetim uygulandıktan sonraki aşama kapanış toplantısıdır. Bu dersimizde, kapanış toplantısına hazırlık ile ilgili detaylar anlatılmaktadır.

  • Kapanış Toplantısı

    10:58

    Kapanış toplantısının yapılması ile denetim uygulaması sona erer. Bu dersimizde kapanış toplantısının detayları anlatılmaktadır.

  • Denetim Raporu

    13:41

    Denetim sonrasında ekip lideri, eldeki bulgulara göre bir denetim raporu hazırlar. Bu dersimizde, denetim raporu ile ilgili bilgiler anlatılmaktadır.

  • Raporun Dağıtımı ve Denetimin Tamamlanması

    09:47

    Denetim raporu yazıldıktan sonra, denetim planında tanımlanan ilgili taraflara dağıtılmalıdır. Bu dersimizde, denetim raporunun dağıtımı ve denetimin tamamlanması anlatılmaktadır.

  • Denetçilerin Yetkinliği ve Değerlendirilmesi

    31:40

    Denetçilerin, denetimi gerçekleştirebilmesi için belirli bir yetkinliğe sahip olmaları gerekir. Bu dersimizde, denetçi yetkinliği ve değerlendirilmesi anlatılmaktadır.

  • Denetçi Özellikleri ve Yetkinlik

    27:38

    Denetçilerde yetkinlik açısından birtakım özellikler ve kriterlerin bulunması gerekir. Bu dersimizde, denetçi özellikleri anlatılmakta ve yetkinlik konularına devam edilmektedir.

  • Denetçi Değerlendirme Yöntemi

    09:34

    Bu dersimizde, denetçi değerlendirme hususların neler olduğu anlatılmaktadır.

  • Ek-A Denetim Yöntemlerinin Uygulanması

    14:33

    Bir denetim yöntemi seçerken; denetçi yetkinliği göz önünde bulundurulmalı, denetim amaçları, kapsamı gibi konular dikkate alınmalıdır. Bu dersimizde, denetim yöntemleri ile ilgili olarak gerekli detaylar anlatılmaktadır.

  • Uygunluk Konu Bağlamı

    15:49

    Organizasyonlar, uygunluğun sağlanması konusunda gerekli kanıtları ortaya koymalıdır. Bu dersimizde, uygunluğun sağlanması ve konunun bağlamı anlatılmaktadır.

  • Yaşam Çevrimi Tedarikler Dokümanlar

    07:37

    Özellikle çevre konularında önemli bir yer tutan yaşam çevrimi yaklaşımının denetçiler tarafından önemsenmesi gerekiyor. Bu dersimizde yaşam çevrimi, tedarik zinciri denetimi ve denetim çalışma dokümanlarının hazırlanması anlatılmaktadır.

  • Kalite Yönetim Standartları Soruları I

    39:49

    3. taraf belgelendirme denetimi yapıldığında sorulması gerekenler ve soruların cevapları olması gerekir. Bunun için öncelikle de elimizde soru listeleri olması gerekir. Soru listeleri ISO 9001:2015 standartının tamamını kapsamalıdır. Bu dersimizde, bunların detayları anlatılmaktadır.

  • Kalite Yönetim Standartları Soruları II

    34:53

    Bu dersimizde, KYS sorularının detayları anlatılmaya devam edilmektedir.

  • Kalite Yönetim Standartları Soruları III

    35:06

    Bu dersimizde, KYS sorularının detayları anlatılmaya devam edilmektedir.

  • Kalite Yönetim Standartları Soruları IV

    45:52

    Bu dersimizde, KYS sorularının detayları anlatılmaya devam edilmektedir.

  • Kalite Yönetim Standartları Soruları V

    43:28

    Bu dersimizde, KYS sorularının detayları anlatılmaya devam edilmektedir.

  • Kalite Yönetim Standartları Soruları VI

    39:11

    Bu dersimizde, KYS sorularının detayları anlatılmaya devam edilmektedir.

  • Kalite Yönetim Standartları Soruları VII

    29:42

    Bu dersimizde, KYS sorularının detayları anlatılmaya devam edilmektedir.

  • Kalite Yönetim Standartları Soruları VIII

    23:18

    Bu dersimizde, KYS sorularının detayları anlatılmaya devam edilmektedir.

  • Riskler ve Fırsatlar (Senaryo)

    11:01

    Bu dersimizde, Riskler ve Fırsatlar dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

  • Denetim Programı Sonuçları (Senaryo)

    08:40

    Bu dersimizde, Denetim Programı Sonuçları dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

  • Rehberler ve Gözlemciler (Senaryo)

    11:37

    Bu dersimizde, rehber ve gözlemcilerin neler yapması gerektiği senaryolu bir şekilde anlatılmaktadır.

  • İletişim ve Bilgi Toplama (Senaryo)

    08:17

    Bu dersimizde, İletişim ve Bilgi Toplama dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

  • Bilgi Toplama ve Görüşmeler (Senaryo)

    06:57

    Bu dersimizde, Bilgi Toplama ve Görüşmeler dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

  • Sanal Denetim (Senaryo)

    09:04

    Bu dersimizde, sanal denetim dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

  • Raporun Dağıtımı ve Denetimin Tamamlanması (Senaryo)

    03:41

    Bu dersimizde, Raporun Dağıtımı ve Denetimin Tamamlanması dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

  • Bilgi Toplama ve Ziyaretler (Senaryo)

    12:50

    Bu dersimizde, Bilgi Toplama ve Ziyaretler dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

  • Denetçilerin Yetkinliği ve Değerlendirilmesi (Senaryo)

    09:04

    Bu dersimizde, Denetçilerin Yetkinliği ve Değerlendirilmesi dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

  • Kapanış Toplantısına Hazırlık (Senaryo)

    13:26

    Bu dersimizde, Kapanış Toplantısına Hazırlık dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

  • Kapanış Toplantısı (Senaryo)

    09:44

    Bu dersimizde, Kapanış Toplantısı dersinin senaryolu canlandırması yer almaktadır.

Hedefinizin zirvesi burada!

Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi ile rakiplerinizin önüne geçin! Kalite yönetim sistemlerinde tam uzmanlık kazanın ve küresel çapta geçerli sertifika ile kendinizi sektörde lider konumuna taşıyın. Bu eğitim, iş dünyasında fark yaratmak isteyenler için bir fırsattan çok, bir zorunluluk! Şimdi harekete geçin, kariyerinizi yeniden şekillendirin ve size sunduğumuz bu eşsiz fırsatla geleceğinizi garanti altına alın. Zaman kaybetmeyin, başarılı bir başdenetçi olmak için ilk adımı atın!

100 video eğitim

Hamdi Dilmenler

İTÜ Metalurji Müh. - Uluslararası Başdenetçi


Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi'nde neler var?

Bilginet Akademi

100 modül

Bilginet Akademi

117 saat eğitim

Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi Nedir?

Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi, kalite yönetim sistemlerini etkin şekilde denetlemek ve sürekli iyileştirme sağlamak için ihtiyacınız olan bilgi ve becerileri kazandıran bir programdır. Dünyanın en yaygın yönetim standardı olan ISO 9001:2015'i derinlemesine öğrenerek global ölçekte kariyerinize yön verebilirsiniz. Eğitim programının özellikleri şunlardır:

  • ISO 9001:2015 "Kalite Yönetim Sistemi" ve ISO 19011 "Yönetim Sistemi Tetkik Rehberi" gerekliliklerini kapsamlı şekilde ele alır.

  • Türkiye’de ilk kez hibrit eğitim modeliyle sunulmakta olup, katılımcılara kendi hızlarında öğrenme ve materyalleri tekrar gözden geçirme fırsatı sağlar.

  • Eğitim programı, ISO 9001 standardının güncellenmesi durumunda öğrenci panelinden otomatik olarak güncellenir ve ömür boyu erişim imkanı sunar.

  • Uluslararası Exemplar Global onaylıdır ve başarılı katılımcılar Exemplar Global rozetine sahip olurlar, böylece dünya çapında ISO 9001 başdenetçisi olarak çalışabilme imkanı elde ederler.

  • Eğitim sonunda uluslararası geçerliliği olan sertifikaya sahip olma fırsatını yakalayabilir, Bilginet Akademi kaynaklarına ömür boyu erişim sağlayabilirsiniz.

  • Exemplar Global’in TPECS (Eğitim Sağlayıcısı ve Sınav Uzmanı Sertifikasyon Programı) akreditasyonu ile özellikle kalite yönetim sistemleri başdenetçiliği alanında uluslararası geçerliliğe sahip sertifika elde edersiniz.

  • USS Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri kuruluşunda aday başdenetçi olma fırsatı da sunulmaktadır.

Bu eğitim, kalite yönetim sistemlerinde uluslararası akreditasyona sahip bir başdenetçi olmanıza yardımcı olacak kapsamlı bir programdır.

Daha Fazla

Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitiminin Amacı Nedir?

Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi, katılımcıların kalite yönetim sistemlerini uluslararası standartlara uygun şekilde denetleyebilme yetkinliği kazanmalarını amaçlar. Bu eğitim, ISO 9001:2015 ve ISO 19011:2018 standartlarının derinlemesine anlaşılmasını sağlarken, başdenetçilerin bu standartlara uygun denetimler yapabilmesi için gerekli bilgi ve becerileri sunar.

Katılımcılar, denetim süreçlerini etkin bir şekilde yönetebilecek, kurumların kalite yönetim sistemlerini değerlendirebilecek ve sürekli iyileştirme stratejileri geliştirebilecek donanıma sahip olurlar. Ayrıca, eğitimin içeriği, hibrit eğitim modeli ile katılımcılara esnek bir öğrenme deneyimi sunar ve kendi hızlarında öğrenmelerine olanak tanır.

Eğitim, video dersler, canlı yayınlar ve sahadaki olası durumları simüle eden senaryolarla zenginleştirilmiştir. Bu sayede katılımcılar, ISO 9001 başdenetçiliği için gereken tüm teknik bilgi ve pratik becerileri kazanarak kariyerlerinde önemli bir adım atmaya hazır hale gelirler.

Daha Fazla

Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi Neden Önemli?

ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi, kalite yönetim sistemlerini etkin bir şekilde denetleme ve geliştirme becerisi kazandırır. Bu eğitim sayesinde, bir kuruluşun kalite süreçlerini değerlendirip iyileştirme önerileri sunabilir ve prestijli bir başdenetçi olarak kariyerinize yön verebilirsiniz. Hem işinizi bir üst seviyeye taşıyacak hem de sektördeki rekabet gücünüzü artıracaksınız.

Bu fırsatı değerlendirerek geleceğinize değer katın!

 

Daha Fazla
Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi

Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitimi Kursiyerlere Ne Vadediyor?

  • ISO 9001:2015 standardına uygun olarak üçüncü taraf denetim yapabilme yetkinliği kazandırır.

  • Denetimlerinizi standart kriterlerine göre etkin bir şekilde yapmanızı sağlayacak ayrıntılı bilgi sunar.

  • Kalite Yönetim Sistemi alanında yöneticilik pozisyonlarına geçiş yapma fırsatı sunar.

  • Küresel çapta kabul gören sertifika ile ISO 9001 başdenetçisi olarak uluslararası alanda kariyer yapma imkanı sağlar.

  • Yeni revize edilen ISO 9001 standardına göre denetim yapabilmek için gerekli becerileri kazandırır.

  • Çalıştığınız kuruluşta bir üst pozisyona geçmek için güçlü bir avantaj sağlar.

  • Başdenetçilik yaparak ek gelir sağlama olanağı sunar.

  • Kalite yönetimi alanında kariyerinizi zirveye taşır ve sizi sektördeki rekabetten öne çıkarır.

  • Prestijli bir statüde çalışma fırsatı sunarak toplumsal saygınlık kazandırır.

  • Uluslararası Exemplar Global onaylı eğitim ile özgeçmişinizi güçlendirir.

  • Üniversite onaylı ve e-Devlet üzerinden erişilebilen sertifika ile kariyerinizde fark yaratabilirsiniz.

  • Eleştirel düşünme, etkin iletişim ve analitik çözümleme yeteneklerinizi geliştirir.

  • Yaratıcı problem çözme becerileri kazandırır, standart yaklaşımlar dışında çözümler üretmenize yardımcı olur.

  • USS Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri'nde aday başdenetçi olma fırsatı tanır.

  • Kendi hızınızda eğitim alarak zamandan tasarruf eder ve esnek bir öğrenim süreciyle kariyerinizi güçlendirirsiniz.

  • Eğitim programına katılmak için sadece 18 yaş ve üzeri olmanız yeterlidir.

Bu eğitimle, uluslararası alanda geçerli bir sertifikaya sahip olur, kariyerinizi yepyeni bir seviyeye taşırsınız!

Uluslararası ISO 9001:2015 Başdenetçi Eğitime Kimler Katılabilir?

• ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'nin etkin kurulumu ve uygulamasını sağlayacak yöneticiler
• ISO 9001 sisteminin işleyişinden sorumlu çalışanlar
• Denetçi ve denetçi adayları
• Kalite ve yönetim danışmanları
• Başdenetçilik kariyerine adım atmak isteyen herkes

Eğer siz de kalite yönetimi alanında yetkinlik kazanarak kariyerinizi zirveye taşımak istiyorsanız, bu eğitim tam size göre!

 


Eğitim Detayları

Yasal Düzenlemeler:
Eğitimde en güncel bilgiler ve veriler sunulmaktadır.

Sertifika Revizyonu:
Eğitim revizyonu olduğunda sertifikalar güncellenmez; yeni revizyon için tekrar başvuru yapılmalıdır.

Süpervizyon:
1 gün 8 saatlik süpervizyon desteği ile profesyonel geri bildirim.

Canlı Yayın:
4 saatlik interaktif canlı yayın seansları ile katılım sağlanır.

Eğitim Süresi:
Toplamda 117 saatlik eğitim süresi boyunca gerekli bilgiler aktarılır.

Video İçeriği:
29 saat 30 dakikalık video derslerle, istediğiniz zaman tekrar yapabilirsiniz.

Modül Sayısı:
100 modül ile kapsamlı bir eğitim sunulmaktadır.

Eğitmen:
Hamdi Dilmenler, alanında deneyimli bir eğitmen ve uluslararası başdenetçidir.

Eğitim Dili:
Eğitim Türkçe olarak verilmektedir.

Daha Fazla
trainer
Eğitmen
Hamdi Dilmenler

İTÜ Metalurji Müh. - Uluslararası Başdenetçi

1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yönetim sistemleri ve kişisel gelişim konularındaki temel eğitimlerini Koç Holding başta olmak üzere KOSGEB, TÜSSİDE ve diğer özel eğitim kuruluşlarından aldı.

1985-2000 yılları arasında otomotiv yan sanayii sektöründe kalite kontrol mühendisliği, Üretim planlama mühendisliği ve kalite müdürlüğü görevlerini yürüttü. Bu görevleri esnasında; çalıştığı firmaların Tofaş, Mercedes, Otosan, Valeo gibi kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen denetimlerinde bulundu.

2000 yılından itibaren özel sektördeki görevinden ayrılarak, DİLMENLER AKADEMİ Yönetim Sistemleri Danışmanlık ve Eğitim Merkezini kurdu ve serbest piyasada Başdenetçilik, danışmanlık ve eğitim hizmetleri alanında çalışmaya başladı. ISO 9001:2015 KYS, ISO 14001:2015 ÇYS yönetim sistemlerinde uluslararası başdenetçidir. Uzun yıllardan beri çok sayıda kuruluşun denetimlerini gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda A sınıfı iş güvenliği uzmanıdır.

Bursa Uludağ Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak Yönetim Sistemleri, İş Güvenliği ve İletişim Teknikleri dersleri veren Dilmenler, Kamu ve özel sektördeki eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra Kalite Birliği Derneği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yine Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsünde yer alan Ulutek’ te organize edilen Kalite Ordusu eğitimlerinde eğitmen olarak görev almaktadır.

Dilmenler aynı zamanda Bursa Haber Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır.


Örnek sertifikalar
logo
logo
logo
Kursiyerlerimiz anlatıyor

Sıkça Sorulan Sorular