Zeynep Güngörmez
Bebek Spa ve Masajı Eğitimi Kursiyeri
Stres, modern çağın insanlığa en büyük armağanıdır. Katılımcılar, yaşamın getirdiği değişikliklere ayak uydurmaya çalışırken dengeyi sağlayabilmek için; strese sebep olan faktörlerin karşısında farkındalıklarını artırabilecek, stresin özel hayatlarında ve iş hayatlarında ortaya çıkarttığı olumsuzlukları en aza indirebileceklerdir.
00:46
Stres gerçekten dostumuz mu, düşmanımız mı?
02:27
Stres, sisteme giren veya sistemden çıkan madde, enerji veya bilgi yetersizliği sonucunda oluşan uyuşmazlığa karşı dengenin bozulması ve yeniden uyum yapılma ihtiyacıdır.
02:24
Hayatımızda temel uyaranların aşırı ya da az gelmesinden kaynaklaana stres faktörleri bulunmaktadır.
01:17
Stres belirtileri nelerdir? Bilişsel süreçte stresi nasıl görüyoruz?
04:38
Stres ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapinin bize kazandırdıkları başlıklar nelerdir?
02:04
Stres ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapinin bize kazandırdıkları başlıklar nelerdir?
01:09
Bilişsel davranışçı sürece göre düşüncelerimizde katılık ve esneklik durumunun hayatımıza etkisi nedir?
01:41
Yaşadığımız olaylar hangi tür strese yol açmaktadır?
02:30
Optimum stres (olumlu) ve olumsuz stresin etkileri nelerdir?
01:51
Modern çağda savaş ya da kaç tekniğinin değişime uğradığı noktalar nelerdir?
02:39
Stresi dönüştürme basamakları nelerdir? Stresi dönüştürme basamaklarında bireylerin hissettikleri nelerdir?
02:41
Stresi dönüştürme basamaklarında iyileştirme basamakları nelerdir?
02:35
Stres faktöründe A tipi ve B tipi kişilik özellikleri nelerdir?
01:31
Stresle başa çıkma yöntemizi değerlendirelim. Baskı altında kendimizi nasıl hissediyoruz?
01:16
Stresle başa çıkma yöntemizi değerlendirelim. Stres altındayken, davranışlarımız her zaman farklı oluyor mu?
00:53
Stresle başa çıkma yöntemizi değerlendirelim. Stres altındayken, alışkanlık haline getirdiğimız tekrarlayıcı davranışlar var mı?
00:51
Stresle başa çıkma yöntemizi değerlendirelim. Stres karşısında genellikle sergilediğimiz başa çıkma yöntemi insanlarla ilişkimizi nasıl etkiliyor?
01:04
Stresle başa çıkma yöntemizi değerlendirelim. Stresle başa çıkma yöntemimiz sağlığımızı olumlu ve olumsuz olarak nasıl etkiliyor?
04:17
Bilişsel çarpıtma hataları nelerdir?
01:32
Bilişsel çarpıtma hataları nelerdir?
01:14
Stresle başa çıkmada gevşeme egzersizleri nelerdir?
02:08
Otojenik gevşeme nasıl yapılır? Telkinler nelerdir?
02:04
Aşamalı gevşeme nasıl yapılır? Kazandırdığı farkındalık nelerdir?
01:45
Mindfulness egzersizi nedir? Mindfulness nasıl bir ortamda ve nasıl yapılır?
01:57
Derin solunum egzersizi nasıl yapılır?
02:11
Zihinsel solunum hangi ortamda yapılır? Neden fiziksel çevre önemlidir?
01:17
Zihinsel Antrenman nasıl yapılır?
01:24
Problem çözme yöntem ve becerileri nelerdir?
01:21
Zamanı iyi yönetmenin alt başlıkları nelerdir?
02:23
İletişimde nasıl bir dil kullanmak gerekir? Açık ve tam ileti nasıl olmalıdır?
01:21
Geri bildirimlerde ne kadar sağlıklı davranıyoruz ?
02:26
Doğru egzersiz seçebiliyor muyuz? Doğru egzersizi seçmek neden önemlidir?
01:38
B1,B2, B5, B6 vitaminlerinin önemi nedir? Folik Asit, hipoglisemi ve şeker azlığı veya çokluğunun strese etkisi nedir?
01:51
Madde kullanımı ve bağımlılığın psikolojiye etkisi nedir?
01:34
Gizli depresyon (işkoliklik) nedir? Gerçek benlikten kaçış ve işkoliklik arasındaki ilişkisi nedir?
01:17
Stresi fırsat olarak görüyor muyuz?
Stres, modern çağın insanlığa en büyük armağanıdır. Katılımcılar, yaşamın getirdiği değişikliklere ayak uydurmaya çalışırken dengeyi sağlayabilmek için; strese sebep olan faktörlerin karşısında farkındalıklarını artırabilecek, stresin özel hayatlarında ve iş hayatlarında ortaya çıkarttığı olumsuzlukları en aza indirebileceklerdir.
Klinik Psikolog - Endüstri Psikolojisi
Kişilerin kendilerini çok daha yakından tanıyarak, onlarda strese sebep olan faktörleri doğru yönetebilmelerini sağlamaktır. Ayrıca stresten olabildiğince uzak kalmalarını sağlayarak, daha huzurlu ve rahat bir yaşam koşulları oluşturmalarına katkı sağlamaktır. Stresi oluşturan ana nedenlerin ortaya konarak önleme çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı, stres süreçlerinin yönetimi ve stres nedenlerinin hangi yöntem ve tekniklerle bertaraf edilebileceği hususunda interaktif katılımla etkinliğin sağlanması, stres ile baş etmede çalışanların bilgi ve beceri seviyelerini artırmaktır.
Stres Yönetimi Eğitimi ile, fiziksel, davranışsal ve psikolojik yapıların kontrol altına alınması sağlanır. Stres yönetimi Eğitimi programımızın sonunda; bedende ve zihinde başlayan strese tepki önlemler alınarak, stres geçersiz kılınır.
Genel olarak stresle mücadele etmek ve hayat standartlarını optimize etmek amacıyla, ortamda huzursuzluğa neden olan etkenleri ortadan kaldırmaya ya da en azından değiştirmeye stres yönetimi denilmektedir. Kişisel olarak kullanılan bazı yöntemler, stresle mücadelede çok etkin ve önemli bir yer almaktadır. Bu yöntemlerin ortak özelliği, bireysel alışmışlıklarla fiziksel, psikolojik ve davranışsal oluşumların kontrol altına alınmasını sağlamalarıdır.
Stres Yönetimi Eğitim Programımızda, yaşamı stressiz biçimde sürdürmek için gerekli olan zihinsel yapı değişimini ve yaşam tarzı değişim süreçlerini yönetmesini öğrenebilirsiniz.
Stres Yönetimi Eğitiminin amacı, stresin bütününden kaçınmak değil verimlilik, enerji ve atikliğe doğru olumlu bir güç oluşturabilmektir, amaç ne çok az ne de çok fazla olan optimum stres düzeyini korumaktır.
• Stres Yönetimi Eğitiminin önemli hususlarını, mesleki bilgi ve teknik alt yapıyı öğrenerek kariyerinizde emin adımlarla yetkinliğe ulaşacaksınız.
• Başarıya giden yolda üniversite onaylı sertifikanızla daha güçlü adımlar atacaksınız.
• Mesleki alanda gelişmeleri takip edebilecek ve bunları uygulayabileceksiniz.
• Belli saat dilimleriyle kısıtlanmış eğitimler yerine, kendi hızınızda ilerleyebilir ve dilediğiniz yerden eğitiminize devam edebilirsiniz. Bu sayede, eğitim sürecinizi tamamen kendi programınıza göre tasarlayarak kişisel programınıza ve kendi takviminize en uygun zamanlarda öğrenme fırsatı bulabilirsiniz.
• Koşullar ne olursa olsun, stres düzeyini kontrol altında tutmak, iş yerinde performansını, yaşam kalitesini arttırmak ve ilişkilerini daha iyi yönetmek isteyen yetişkinler eğitime katılabilir.
Yasal Düzenlemeler
Güncel bilgiler ve veriler takip edilir.
SUPERVİZYON: 1 GÜN 8 SAAT
CANLI YAYIN: YOK
EĞİTİM SAATİ: 11 SAAT
VİDEO SAATİ: 1 SAAT 8 DK.
EĞİTİMİN YAPILACAĞI YER (SUPERVİZYON): İstanbul Kent Üniversitesi (KÜYEM)
EĞİTMEN ADI: DİLARA KIZILÇAY
EĞİTİM DİLİ: TÜRKÇE
MODÜL SAYISI: 36 Modül
SERTİFİKA REVİZYONU HAKKINDA: Eğitimin yeni revizyonu geldiğinde güncelleme yapılmamaktadır. Revizyon için tekrar başvuru gerekir.
Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden Üstün Başarı ile mezun oldu. Uludağ Üniversitesinde ise çocuk ve ergen Klinik Psikoloji üzerine Yüksek Lisans Programını tamamladı. Halen Swiss Vaud Üniversitesi’nde Endüstri Psikolojisi alanında eğitimini sürdürmektedir.
Özel Eğitim Merkezleri ve Çocuk Cerrahi Merkezlerinde çocuk- ergen-aile danışmanlığı, sağlık psikolojisi alanında hasta danışmanlığı ve psikoterapi çalışmaları yapmakta, aynı zamanda özel şirketlere yönelik stres yönetimi, zaman yönetimi ve iletişim becerileri ile de kurumsal alanda eğitimler düzenlemektedir.
Halen özel bir Rehberlik Merkezinde Sorumlu Müdür, Bursa- Acıbadem Hastanesinde ise Klinik Psikolog olarak görevini başarıyla sürdürmekte olan Kızılçay, Paradigma Eğitim Danışmanlık Merkezimizle şirketlerin organizasyonel ihtiyaçlarının yapılandırılması, endüstri psikolojisi eğitimleri ve klinik psikoloji alanında iş ortaklığını sürdürmektedir.